joi, 17 noiembrie 2011

 Frumusețea pe muchie de cuțit



Ați avut vreo dată dorința de a schimba ceva la voi atunci când vă priviați în oglindă?
Poți să îmbraci o altă haină, poți să încalți alte cizme sau pantofi....nimeni nu se va supăra...
Poți să îmbraci o fustă lungă sau scurtă, poți să-ți pui o mască pe față, poți să-ți faci altă coafură...nimeni nu se va supăra...
Dar, nu te poți da pe mâna chirurgului sau dietelor draconice  pentru a-ți schimba corpul pe care-l ai... îl vei mâhni pe Dumnezeu...
Nimeni nu e în drept de a schimba ceva în făptuirea  lui Dumnezeu... El ne-a creat pe fiecare unici în felul său...unul e mai slab, altul e mai durdului, unul are nasul mai lung, altul mai scurt, unul are buze mari, altul le are mai mici, la cineva pieptul e mai mare, la cineva e mai mic, cineva e mai înalt, cineva mai josuț...așa suntem noi, noi toți...chiar și gemenii sunt diferiți!
Nu trebuie să ajungem pe muchia cuțitului pentru a corecta imperfecțiunile corpului nostru...fiecare e frumos în felul său!
Oare sunt mai frumoase acele vedete sau domnișoare care și-au sacrificat viața în numele siluetei? Aici sunt câteva fotografii a persoanelor care au ajuns anorexe în urma dietelor...
Unii poate că nici nu știu ce este anorexia și prin ce se manifestă, de aceea voi face câteva paranteze despre aceată boală.
Anorexia  se explică  prin lipsa poftei de mâncare. Ea provoacă așa zisa  anorexie nervoasă . Cea din urmă este o afecțiune psihiatrică gravă, care presupune tulburări de alimentaţie manifestate printr-o reducere anormală a greutăţii corporale şi o deformare a imaginii propriului corp. Suferinzii se tem că se vor îngrăşa. Conform medicilor, boala afectează în special adolescentele. Iată câteva exemle:
·        Când  a ajuns la medicul de familie adolecenta  avea 44 de kilograme. Diagnosticul: anorexie. Perioadele de menstruaţie au dispărut, iar pe întregul corp a început să-i crească puf. Ruth continua să slăbească.  Avea 31 de kilograme.  Doctorii îi spuseseră că organele ei ar putea ceda în orice moment. După multe proceduri de reabilitare tânăra și-a revenit. Acum are o greutate de 40 de kilograme.
·        Un caz venit direct de pe podiumul de prezentare, este cel al modelului uruguayan Luisel Ramos, tânăra care a murit la vârsta de 22 de ani, în august 2006, după ce timp de trei luni de zile se hrănise numai cu frunze de salată și Cola dietetică, iar în ultimele zile băuse numai apă. Ea a murit chiar în timpul unui show de moda din cursul săptămânii de moda din Montevideo. La momentul morții ajunsese să cantareasca 44 de kilograme la o înălțime de 1,75m. 
·        La fel de cunoscut este și cazul modelului brazilian Ana Carolina Resto, care s-a întâmplat la numai câteva luni după moartea vedetei Ramos. Ana a urmat pentru foarte mult timp o dietă ce se baza exclusiv pe  mere și roșii și a murit în final în noiembrie 2006 din cauza înfometării . Avea pe atunci 21 de ani și ajunsese să cântăreasca 40 de kilograme la o înalțime de 1,72 m. 
Obsesia pentru greutate nu este atât de nouă pe cât s-ar putea crede. Deși în prezent adeseori sunt acuzate vedetele  sau modelierii pentru impunerea unei imagini mult prea fragile și mai nou aproape imposibil de atins: mijloc subtire, cât mai putine kilograme și sâni cât mai mari, acest model aproape că ne-a fost impus prin tradiție.
De exemplu în Grecia încă de prin anul 2100 I.Hr. apăruse corsetul, care avea exact această menire: de a subția foarte mult talia și a scoate sânii în evidență.
În ultimul timp  sunt la modă operațiile estetice. Medicul chirurg din Moldova, Igor Mahovich spune că actual  bărbații tineri se adresează cu scopul de a-și îmbunătăţi aspectul fizic, de exemplu, să corecteze urechile sau nasul, fetele doresc să-și mărească buzele sau sânii, însă nimeni dintre ei nu realizează urmările ce pot apărea după aceste interventii.
Despre chirurgia estetică toata lumea știe câte ceva. O vedem la televizor, în filme, în ziare, pe fețele celebrităților. Operația estetică  îți va îmbunătăți aspectul, dar nu te va face perfectă. Poate să te scape de grăsime, dar nu și de pofta de mâncare, poate  să te întinerească, dar nu și să te mențină tânără, poate să repare greșelile naturii, dar nu și greșelile cuțitului chirurgical.  Aparent e o magie.  Dar operația estetică rămâne o operație care implică anumite riscuri și limite.
Ești pregătită să-ți asumi riscurile? Spre exemplu: secționarea unor nervi, cicatrici mari și vizibile, eșecuri, riscuri legate de anestezie. În plus, s-ar putea ca rezultatele să nu fie cele așteptate.
  Alte complicații posibile: acumularea de lichid în locul inciziei, care va trebui evacuat; o acumulare de sânge sub locul inciziei; sângerare care necesită transfuzie; infecție pe locul operat.  Ai mai multe șanse să rămâi invalid sau o mumie decât să devii sexi…
Dacă credeți că operațiile estetice fac minuni atunci ce veți zice despre Melanie Griffith care  era frumoasă şi sigur ar fi ajuns o doamnă distinsă, dacă nu ar fi făcut o obsesie din a rămâne tânără. Nimeni nu ştie, poate nici măcar ea, câtor operaţii estetice a fost supusă doamna Banderas. Cert e că numeroasele liftinguri i-au dăruit o alură facială care aminteşte de pielea de elefant.
Lolo Ferrari este un alt exemplu, care fiind obsedată de imperfecțiunea exteriorului său a mers prea departe cu operaţiile estetice . Atât de departe că nici nu s-a mai putut întoarce pe lumea asta. Lăsând la o parte faptul că şi-a mărit buzele maxim, Lolo e cunoscută în toată lumea drept femeia cu cei mai mari sâni din lume. 180 de centimetri în circumferinţă şi doi sâni de câte 3 kilograme fiecare, după "doar" 22 de intervenţii chirugicale.Aceste două "minuni" i-au şi provocat moartea lui Lolo, ea murind sufocată în somn sub greutatea acestora.
Nu trebuie neapărat să recurgi la operații plastic și diete istovitoare pentru a arăta bine sau pentru a place sexului opus. E suficient doar să ai un regim alimentar corect, să duci un mod sănătos de viață, să ai grijă de frumusețea pe care ți-a dat-o Dumnezeu, să nu folosești prea multă cosmetic-ea poate distruge piele fină a feței.
Pentru ca în societatea noastră să nu fie astfel de cazuri cred că e necesar de educat tânăra generație la nivel de mentalitate, având permanent în preajma sa un psiholog care ar putea acționa la momentul potrivit cu metodele potrivite. știu că e greu de realizat acest lucru, dar mai știu că nu e imposibil!
Așa că dacă operația estetică sau dietele stricte, necontrolate de medicul specialist par a fi pentru tine soluția rapidă pentru a-ți crește popularitatea, pentru a-ți salva căsnicia sau pentru a avansa mai repede la locul de muncă, ar fi cazul să te mai gândești o data pentru că lucrurile nu sunt tocmai ceea ce par.
Trebuie să înțelegi că acestea nu îți oferă un leac pentru neplăcerea sau nesiguranța  provocată de trăsăturile care nu-ți plac. În schimb, alegerea de a-ți modifica anumite trăsături problematice la nivel de gândire poat  în mod sigur să-ți consolideze încrederea de sine și relațiile cu cei din jur. Totul ține de modul în care reușești să îți "reprogramezi" mintea și să te împaci cu exteriorul pe care îl ai, acesta fiind irepetabil și cel mai ideal pentru personalitatea ta. Fii așa cum ești. Nu tinde spre perfecțiunea exterioară ci spre perfecțiunea interioară!

Un comentariu: